Migrationsverket statuskontroll

Skyddsstatus – Migrationsverket

5 dec. 2022 — Ansökan om status i efterhand. Du som har fått uppehållstillstånd i Sverige men inte har fått någon statusförklaring kan ansöka om en sådan i …

Sverige har skrivit under FN:s flyktingkonvention. Enligt flyktingkonventionen har flyktingar rätt att få en rättslig förklaring för att kunna styrka sin status.

Så ansöker du om uppehållsstatus – Migrationsverket

2 nov. 2022 — Migrationsverkets webbansökan gör det lätt för dig att göra rätt från början. När du ansöker på webben får du tydliga instruktioner om hur …

På den här sidan hittar du information om hur du gör för att ansöka om uppehållsstatus.

Uppehållstillstånd för dig som har fått status som flykting

Uppehållstillstånd för dig som har fått status som flykting – Migrationsverket

13 dec. 2022 — Då återkallar Migrationsverket ditt uppehållstillstånd. Ditt uppehållstillstånd kan återkallas även om du har haft tillståndet i flera år.

Du som har fått status som flykting får uppehållstillstånd i tre år. Om du kan försörja dig när ditt uppehållstillstånd slutar gälla kan du få permanent uppehållstillstånd.

Min sida – Migrationsverket

Om du inte kan logga in i Min sida. Om du inte har möjlighet att logga in i Min sida kan du istället kontrollera din ansökan utan att logga in.

Uppehållsstatus för brittiska medborgare – Migrationsverket

17 aug. 2022 — Du som har permanent uppehållstillstånd eller svenskt medborgarskap måste inte ha uppehållsstatus, men om du även har uppehållsstatus kan fler …

Den allmänna ansökningsperioden för uppehållsstatus upphörde den 31 december 2021. Vissa grupper har fortfarande möjlighet att ansökan om uppehållsstatus.

Efter beslut för ansökan om uppehållsstatus – Migrationsverket

1 nov. 2022 — För att få ett bevis på permanent uppehållsstatus ska du ha bott i Sverige i fem år och under den tiden uppfyllt villkoren för uppehållsrätt.

Om Migrationsverket beviljar din ansökan om uppehållsstatus kommer du att få ett bevis på att du har rätt att bo i Sverige.

Klassningskoder, koder externt – Migrationsverket

Klassningskoder, koder externt

Parent/child over 21 to person with status VBEU. 4 kap. 16 a § UtlF. H8. Anmälan om UT, 5 kap 2c § UtlL. Notification of residence permit, 5 kap 2c § UtlL.

Asylregler – Migrationsverket

10 aug. 2022 — Den som bedöms vara flykting får en flyktingstatusförklaring som är en internationellt erkänd status grundad på både FN:s flyktingkonvention …

Den som vill få skydd i Sverige ska lämna in sin ansökan om asyl hos gränspolisen när han eller hon reser in i Sverige, eller på en av Migrationsverkets ansökningsenheter.

Bli svensk medborgare – Migrationsverket

Kontrollera status på din ansökan · Medborgarskap för barn · Få tillbaka ditt pass. Till toppen. Kontakt. Kontakta oss · Besök oss · Pressrum. Om oss.

När du har bott i Sverige under några år kan du ansöka om svenskt medborgarskap. Här kan du läsa om hur du ansöker för dig själv och dina barn.

Situationen i Ukraina – Migrationsverket

14 feb. 2023 — Massflyktsdirektivet innebär att ukrainska medborgare eller de som har skyddsstatus i Ukraina och har lämnat landet som en följd av den ryska …

På den här sidan har vi samlat information om situationen i Ukraina och vad som gäller för personer som söker sig till Sverige med anledning av konflikten. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Keywords: migrationsverket statuskontroll